Εκπαίδευση,  Μελισσοκομία

Αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης μελισσοκομικής συστοιχίας κυψελών

Tην Τρίτη, 24 Μαρτίου και ώρα 18:00 μμ. παρουσιάστηκε το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Ελέγχου και Παρακολούθησης Συστοιχίας Κυψελών (bEEtECH).

Την παρουσίαση του συστήματος την πραγματοποίησαν ο Δρ. Σωτήριος Κοντογιάννης (για τα τεχνικά χαρακτηριστικά), ο Δρ. Θεμιστοκλής Λαζαρίδης (για τις επιχειρησιακές και επιχειρηματικές δυνατότητες) και οι φοιτητές Κοτζαρής Νικόλαος και Τηλαβερίδης Αλέξανδρος (επίδειξη του συστήματος και πιλοτική εφαρμογή σε κυψέλη).

bEEtECH IIΤο σύστημα αποτελεί μία ολοκληρωμένη νέα προσέγγιση στην μελισσοκομία με δράσεις και ενέργειες σε πολλαπλά επίπεδα (παραγωγός, συνεταιρισμός – ένωση συνεταιρισμών, Περιφέρεια, επιστημονικοί φορείς και ερευνητικά κέντρα) και σε πολλαπλές διαστάσεις της παραγωγής (ασφάλεια, ποιότητα, ποσότητα, έλεγχος και εποπτεία, αριστοποίηση κόστους, κ.α.)

Στην παρουσίαση συμμετείχαν μέλη μελισσοκομικών συνεταιρισμών και συλλόγων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Την εκδήλωση τίμησε με την συμμετοχή του ο βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης. Σκοπός της παρουσίασης ήταν η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας ανάπτυξης του συστήματος και των παραγωγών, έτσι ώστε να αριστοποιηθεί το σύστημα και να έχει την μέγιστη δυνατή προστιθέμενη αξία για τους παραγωγούς.

Η ομάδα ανάπτυξης του συστήματος εκφράζει τις ευχαριστίες της για την ενεργή  συμμετοχή στην παρουσίαση και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν προτάσεις βελτίωσης του συστήματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (skontog@ee.duth.gr και themis@themis.gr).

 

Τμήμα της παρουσίασης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του τμήματος (ba-g.teiwm.gr) ή εδώ