
Βιολογική Μελισσοκομία
25 Ιουνίου 2014
Οι κανόνες για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων έχουν θεσμοθετηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Καν (ΕΟΚ) 2092 /91 και επεκτάθηκαν στη ζωική παραγωγή με τον Καν 1804/99. Οι προδιαγραφές αυτές είναι κοινές και ισχύουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και σε αρκετές τρίτες χώρες.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
- Πίστη στην ιδέα της βιολογικής παραγωγής
- Συλλογή από φυτά που δεν είναι μολυσμένα από χημικά
- Όχι χρησιμοποίηση γενετικά τροποποιημένων (μεταλλαγμένων) προϊόντων
- Λήψη προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση διάδοσης μεταδοτικών ασθενειών
- Λογική χρήση θεραπευτικών μέσων
ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΤΟΝΑ
- Θείο (θειάφι)
- Bacillus thuringiensis
- Πυρεθρίνες από το φυτό Chrysanthemum cinerariaefolium
- Σαπούνι καλίου και νατρίου
- Νερό και ατμός
- Γάλα ασβεστίουκαι άσβεστος
- Καυστική άσβεστος
- Καυστική σόδα
- Καυστική ποτάσα
- Υδροξείδιο του υδρογόνου
- Αιθέρια έλαια φυτών
- Κιτρικό, υπεροξεικό, μυρμηκικό, γαλακτικό, οξαλικό, οξικό οξύ
- Αλκοόλη
- Ανθρακικό νάτριο
Πασχάλης Χαριζάνης
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Προηγούμενο
"Η μουσική είναι εφτάψυχη"
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Εκπαίδευση Βασιλοτροφίας στο ΑΠΘ [εικόνες]
11 Ιουνίου 2014
Κυψέλη που προσομοιώνει την ζωή των μελισσών μέσα στο δένδρο
30 Οκτωβρίου 2017