Εκτύπωση σε Τρεις διαστάσεις

Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) είναι μια μέθοδος προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού. Στη τρισδιάστατη εκτύπωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι υλικού, κυρίως κεραμικά και πολυμερή. Σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες και εξοπλισμό προσθετικής κατασκευής, οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι συνήθως ταχύτεροι, φθηνότεροι και ευκολότεροι στη χρήση. Για τον λόγο αυτό πολλοί πιστεύουν ότι στα επόμενα χρόνια η παγκόσμια παραγωγή αγαθών θα στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση, αντικαθιστώντας σταδιακά τις παραδοσιακές τεχνικές. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση θα αποτελέσει μία «νέα βιομηχανική επανάσταση», καθώς θα φέρει αποκέντρωση των παραγωγικών διαδικασιών, ανοίγοντας τον δρόμο για παραγωγή τοπική και μικρής κλίμακας, προσαρμοσμένη στις τρέχουσες ανάγκες.

H Ultimaker, πρωτοπόρος παγκοσμίως κατασκευάστρια εταιρεία τρισδιάστατων εκτυπωτών, προσκάλεσε το Δεκέμβριο του 2016 σχολεία από όλη την Ευρώπη να δημιουργήσουν με τους μαθητές τους ένα project σχετικό με την χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D Printing). Τα project κατατέθηκαν στα Αγγλικά και αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη επιτροπή στην Αμερική όπου είναι και η έδρα της εταιρείας. Τα πενήντα καλύτερα project σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κέρδισαν από έναν τρισδιάστατο (3D) εκτυπωτή Ultimaker 2+ για να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα!  Στο διαγωνισμό αναδείχθηκαν νικητές δέκα ελληνικά σχολεία Μεταξύ των σχολείων αυτών ήταν και το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου.

NeoMech, συνεργάτης της Ultimaker στην Ελλάδα, πραγματοποίησε εκδήλωση ενημέρωσης για την τρισδιάστατη εκτύπωση (3D Printing) καθώς και βράβευσης όλων των σχολείων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό  «Ultimaker Education Challenge  2016»  και κέρδισαν από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή Ultimaker. Η εκδήλωση στόχευε στην ενημέρωση σχετικά με την τεχνολογία και τις σύγχρονες εφαρμογές τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D Printing) στην εκπαίδευση, μέσω ομιλιών εκπροσώπων πανεπιστημίων, σχολείων και επιστημόνων ερευνητών που εφαρμόζουν την τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης με επιτυχία σε εκπαιδευτικές εφαρμογές.

 

Το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου καλεί τους φορείς της πόλης και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ενημερωθεί για την τρισδιάστατη εκτύπωση να έρθει σε επαφή με το σχολείο.

1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου

τ. 2237023130

κ. 6974708747

mail@1epal-karpen.eyr.sch.gr

1epal-karpen.eyr.sch.gr