Μέλι πορτοκαλιάς

Αποκαλείται και μέλι της ομορφιάς .
Η Πελοπόννησος φημίζεται για τους απέραντους  πορτοκαλεώνες της. Εκεί οι μέλισσες συλλέγουν το νέκταρ της πορτοκαλιάς από το οποίο προκύπτει ένα πολύ αρωματικό, εύγευστο και ελαφρύ, ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμο μέλι. Το πορτοκαλομελο  κρύβει μέσα του όλο το άρωμα των εσπεριδοειδών.10528712-orange-and-honey-natural-spa-treatment

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και έχει καλλυντικές ιδιότητες.

Το μέλι από άνθη πορτοκαλιάς περιέχει πολλές βιταμίνες και επιδρά αγχολυτικά και καταπραϋντικά είναι πάρα πολύ θρεπτικό και ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία.

Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν  ότι τα ιχνοστοιχεία έχουν υψηλή αντισηπτική δράση, βοηθούν σε φλεγμονές, ενάντια στον βήχα και στην ουρική αρθρίτιδα. 

Το μέλι της πορτοκαλιάς , όπως και της ερείκης,   κρυσταλλώνει σε 1-3 μήνες περίπου.

Όπως έχουμε προαναφέρει , η κρυστάλλωση είναι ένα φυσικό φαινόμενο, που δεν σχετίζεται με την ποιότητα του μελιού και δεν προξενεί καμιά αλλαγή στη διαιτητική του αξία. Ένα κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι ούτε νοθευμένο ούτε και χαλασμένο.

Σε περίπτωση κρυστάλλωσης του μελιού η επαναφορά του σε ρευστή μορφή γίνεται με τη χρήση μπεν μαρί. Δηλαδή, τοποθέτηση του βάζου με ανοιχτό καπάκι σε ζεστό νερό. Η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Το βάζο δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το δοχείο που ζεσταίνουμε το νερό ώστε να μην σπάσει.Honey and Orange

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στο γεγονός ότι το νερό δεν πρέπει να βράσει γιατί, με τον βρασμό το μέλι χάνει πολλά από τα θρεπτικά του συστατικά.

  Λέγεται ακόμη ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της  ημικρανίας.                                    

  Ένα μέλι που αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά εξαιτίας της πολύ γλυκιάς και αρωματικής γεύσης του.

  Παράγεται κατά τους μήνες  Απρίλιο- Μάιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*