
Μελόψωμο
Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο σε συνταγές ψωμιού να περιλαμβάνεται το μέλι ως συστατικό, ακόμα κι όταν δεν πρόκειται για γλυκιά ζύμη ή ψωμί. Η συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει ένα μελένιο αρωματικό ψωμί που μπορεί να συνοδέψει και φαγητά με γλυκές ή γλυκόξινες γεύσεις και τσάι ή καφέ.
Συστατικά:
Οδηγίες:
1. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και προσθέτουμε το μέλι ζεστό, λιωμένο αλλά όχι καυτό.
2. Συνχίζουμε προσθέτοντας ζεστό νερό και ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική.
3. Προσθέστε σταφίδες και καρύδια και ζυμώνουμε να ενωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
4. Αλείφουμε τη ζύμη με το βούτυρο ή το λάδι γύρω-γύρω και αφήνουμε να ξεκουραστεί και ν’ ανέβει λίγο.
5. Πλάθουμε δύο κοντές φραντζόλες και τις κυλάμε πάνω στο σουσάμι να καλυφθούν παντού.
6. Τις βάζουμε σ’ ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο κι αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
7. Ψήνουμε στο φούρνο αφού το τρυπήσουμε λίγο για περίπου 70-90 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε μία σχάρα.
από gourmed.gr
Tips

Φουρνά Ευρυτανίας

Ευρωπαϊκή Σηψιγονία
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Νοζεμίαση, τί είναι;
12 Αυγούστου 2014
Παροιμίες με μέλι!
17 Ιανουαρίου 2014