Ευρυτάνες,  Συγγραφείς

Ράνια Μπουμπουρή

Η Ράνια Μπουμπουρή είναι συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, αρχισυντάκτρια στο ηλεκτρονικό περιοδικό www.diastixo.gr, επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Λατρεύει την παιδική λογοτεχνία και είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People) και της SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators). Ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα κι εργάζεται ως επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια.
Επισκεφθείτε το ιστολόγιό της: http://raniouska.blogspot.gr/

Κυκλοφορούν τα βιβλία της:
Οι γονείς μου, Εκδόσεις Ψυχογιός
Μια τρελή, τρελή Αλφαβήτα (Έπαινος Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, συνοδεύεται από CD με μελοποίηση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου και τη συμμετοχή πολύ γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών), Εκδόσεις Ψυχογιός
Η μάχη της Οδοντόβουρτσας, Εκδόσεις Ψυχογιός
Στο αυτοκίνητο δε σε αγαπώ, Εκδόσεις Ψυχογιός
Ο φάλτσος νάνος, Εκδόσεις Μεταίχμιο
Παραλία για λύκους, Εκδόσεις Βιβλιόφωνο
Κοιμήσου μαζί μου, μαμά, Εκδόσεις Ψυχογιός
Στο γιογιό με τη γιαγιά, Εκδόσεις Ψυχογιός
Το αετόπουλο που ντρεπόταν να φορέσει γυαλιά, Εκδόσεις Βιβλιόφωνο
Πουθενά χωρίς την κούκλα μου, Εκδόσεις Ψυχογιός
Το σκιουράκι που δεν ήθελε να φάει, Εκδόσεις Ψυχογιός
Πιπίλα μου γλυκιά, Εκδόσεις Ψυχογιός
Η ομορφότερη λαμπάδα του κόσμου, Εκδόσεις Ψυχογιός

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα:
Το διήγημά της «Η Βιβή και τα βιβλία» έχει συμπεριληφθεί στη συλλογή Ιστορίες φιλαναγνωσίας, την οποία υπογράφουν 9 συγγραφείς του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Εκδόσεις Ψυχογιός).

Πηγή: diastixo.gr