Σε Webinar από το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου τα αποτελέσματα της κινητικότητας ERASMUS+

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του καλοκαιριού έξι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου βρεθήκαμε για εννιά ημέρες στη Βαρκελώνη, στα πλαίσια του πρώτου μέρους σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σκοπός του προγράμματος ήταν η αξιοποίηση Νέων Τεχνολογιών και εργαλείων WEB 2.0 στην διδακτική πρακτική και την τάξη.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος πέρα από την χρήση όλων αυτών των εργαλείων από εμάς στην καθημερινή μας πρακτική,  θα πρέπει να γίνει διάδοση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων, διαδικασία καίριας σημασίας του κύκλου ζωής των σχεδίων του Erasmus+. Απώτερος στόχος είναι οι εμπειρίες και τα αποτελέσματα του προγράμματος να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και να δοθούν ιδέες και κίνητρα σε άτομα που εμπλέκονται στην εκπαίδευση, ώστε να γίνει ένα βήμα πιο κοντά  σ’ αυτό που όλοι οραματιζόμαστε ως ένα καλύτερο Σχολείο για τα παιδιά μας.

Υπό αυτό το πρίσμα, διοργανώνουμε Webinar διάρκειας περίπου μιας ώρας στο οποίο θα παρουσιαστούν γενικά στοιχεία για το πρόγραμμα Erasmus+ και τη δράση ΚΑ1, διαδικαστικά και τεχνικά θέματα πρίν, κατά τη διάρκεια και μετά την υποβολή της πρότασης επιχορήγησης και τέλος τα εργαλεία στα οποία εκπαιδευτήκαμε καθώς και η πόλη που μας φιλοξένησε η Βαρκελώνη.

Η ημερομηνία, η ώρα, ο σύνδεσμος για το Webinar αλλά και προδιαγραφές και οδηγίες σύνδεσης, θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με τη διάδοση αποτελεσμάτων του σχεδίου μας με κωδικό αριθμό 2016-1-EL01-KA101-022928, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο επικοινωνίας (Project Manager) του Προγράμματος κ. Τριανταφύλλου Βασίλειο, MEd Εκπαίδευση Ενηλίκων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση btriant@sch.gr