
Τόνος (ή σολομός) στο γκριλ με γλάσο μελιού και μπαχαρικών
Ιδανικό ψάρι για τη συνταγή είναι ο τόνος, κατά προτίμηση φρέσκος, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες φέτες τόνου ή ακόμα και σολομού που ταιριάζει εξίσου καλά.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Tip: * Εναλλακτικά, αντί για ελαιόλαδο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο.
Υλικά
- 4 φέτες τόνο χοντρές, ή σολομό φρέσκο ή κατεψυγμένο, 200γρ. η καθεμία
- Για το ντρέσινγκ
- ¼ φλιτζανιού μέλι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- ½ κουτ. γλυκού κόκκους από ροζ πιπέρι, κοπανισμένους στο γουδί
- ¼ κουτ. γλυκού κύμινο ή κόλιανδρο, σε σκόνη
- ¼ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Για το σερβίρισμα
- ποικιλία από σαλατικά (μαρούλια διαφόρων ειδών, ρόκα, σπανάκι κ.ά.)
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα φαρδύ μπολ βάζετε τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνετε κατά μέρος.
Βήμα 2
Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις φέτες ψαριού. Τις αλείφετε με 2 κουταλιές από το μίγμα μελιού που ετοιμάσατε και τις τρίβετε καλά με αλατοπίπερο. Αφήνετε το υπόλοιπο ντρέσινγκ κατά μέρος.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το γκριλ. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, κατά προτίμηση αντικολλητικό, και αραδιάζετε εκεί τις φέτες ψαριού σε μονή στρώση. Τις ψήνετε για 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος τους), μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να ψηθούν στο εσωτερικό, χωρίς να στεγνώσουν.
Βήμα 4
Τις σερβίρετε αμέσως, ζεστές και συνοδεύετε με μια ποικιλία από πράσινα σαλατικά, τα οποία περιχύνετε με το υπόλοιπο μίγμα μελιού.
από http://www.olivemagazine.gr
Σας προτείνουμε επίσης

5η Apimedica και 4ο Apiquality Forum

Μονή Προυσού
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Τηγανίτες με μέλι
8 Δεκεμβρίου 2013
Ρείκι – ερείκη – σουσούρα
1 Απριλίου 2014