Εκδηλώσεις,  Μέλι

11η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών και Μελισσοκόμων – Αναζητώντας τις χαμένες γεύσεις (Αλεξανδρούπολη)

Οι βιοκαλλιεργητές και οι μελισσοκόμοι του Έβρου διοργανώνουν την «11η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών και Μελισσοκόμων – Αναζητώντας τις χαμένες γεύσεις», στις 22, 23 και 24 Αυγούστου στην πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης.

Για να γίνει σε όλους γνωστός ο «Θησαυρός του Έβρου» (βιολογικές καλλιέργειες, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, προϊόντα της μέλισσας) κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις… μεταξύ των οποίων:

 

Έκθεση και πώληση βιολογικών γεωργικών προϊόντων και προϊόντων της μέλισσας.
Ομιλίες σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων της μέλισσας, και των βιολογικών γεωργικών προϊόντων.

Δράσεις που αφορούν τους μικρούς φίλους της γιορτής.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουν, όσο και σε παραγωγούς που ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν την ποιότητα των προϊόντων που παράγουν, προστατεύοντας παράλληλα τα χερσαία οικοσυστήματα, αναβαθμίζοντας έτσι και το περιβάλλον.

 

Χορηγοί της «Γιορτής» η οποία εντάσσεται στο θεσμό των Θεσμοφορίων 2014 του ΥΠΑΑΤ είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα “Θεσμοφόρια”, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

 

Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/ellada/story/486264/giorti-viokalliergiton-kai-melissokomon-stin-alexandroypoli#ixzz3B7FILtQz