Συνταγές

Κέικ μελιού με άρωμα πορτοκαλιού – λεμονιού.

Μια συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ honey-cake

  • 250 γρ. μέλι
  • 125 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 125 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. γάλα
  • 3 αβγά
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • Κανέλα
  • Βανίλια
  • ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το μέλι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα αβγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε τα δύο αλεύρια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι από κάτω προς τα πάνω.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κανέλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ και το ψήνουμε για περίπου 45 – 55 λεπτά.