
Κέικ μελιού με άρωμα πορτοκαλιού – λεμονιού.
1 Δεκεμβρίου 2013
Μια συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο.
- 250 γρ. μέλι
- 125 γρ. αλεύρι μαλακό
- 125 γρ. αλεύρι σκληρό
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 125 γρ. γάλα
- 3 αβγά
- 50 γρ. ζάχαρη
- Κανέλα
- Βανίλια
- ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το μέλι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα αβγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τα δύο αλεύρια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι από κάτω προς τα πάνω.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κανέλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ και το ψήνουμε για περίπου 45 – 55 λεπτά.

Προηγούμενο
Το Τζιβέρτι (Tο Καλύτερο Μέλι του Κόσμου)
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Σεμινάριο πυροπροστασίας από τον Σύλλογο Μελισσοκόμων Καρδίτσας
6 Δεκεμβρίου 2016
Στα στενά του Αχελώου | Λίμνη Κρεμαστών
1 Οκτωβρίου 2016